کد خبر 727874
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۶
کشتی

تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان ایران بعد از پشت سر گذاشتن دو رویداد قهرمانی آسیا و بازی های کشورهای اسلامی اکنون راه دشوارتری برای ادامه موفقیت در پیکارهای قهرمانی سال 2017 جهان را دارد.

به گزارش مشرق، رقابت های کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی سال 2017 آسیا و بازی های کشورهای اسلامی به ترتیب روزهای 20 تا 24 اردیبهشت و 27 تا 30 اردیبهشت و در فاصله کمتر از یک هفته در کشورهای هندوستان و جمهوری آذربایجان برگزار شد.

تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان در این دو رویدداد با دو تیم متفاوت حضور یافتند.
هر دو رقابت ها با وجود کشورهای کره جنوبی، ازبکستان، قزاقستان، هند، کره شمالی،‌ ژاپن و قرقیزستان در قهرمانی آسیا در هند و حضور تیم های قدرتمند ترکیه، جمهوری آذربایجان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان و ایران در بازی های کشورهای اسلامی سطح فنی رقابت ها را تا سطح قابل قبولی افزایش داده بود و با توجه به اینکه سطح کشتی ایران بسیار فراتر از قاره کهن است حضور در چنین تورنمنت هایی را باید به عنوان دیدارهای تدارکاتی برای ارزیابی ورزشکاران و شناسایی نقاط ضعف و قوت آنان قلمداد کرد.

حضور دو تیم ملی طی یک هفته در دو رویداد مهم نشان از ظرفیت بالای کشتی ایران است به طوری که کشتی گیران کشورمان چه در کشتی آزاد و چه در فرنگی نتایج قابل قبولی کسب کردند و هر چند در برخی وزن ها نقاط ضعف هایی وجود داشت، اما حضور در این مسابقات در فاصله چند ماه مانده به رقابت های قهرمانی سال 2017 جهان در پاریس فرانسه (اوایل شهریور) تجربیات خوبی برای ملی پوشان به همراه داشت و از سوی دیگر کادر فنی در مدت کوتاه تا رقابت های جهانی می تواند نقاط ضعف ملی پوشان را برطرف کنند.

در رقابت های کشتی فرنگی در آسیا تیم ملی 4 طلا، یک نقره و 2 برنز و در بازی های کشورهای اسلامی 2 طلا و 3 برنز کسب کرد. 16 فرنگی کاری که در این دو رویداد حضور داشتند در سال های گذشته زیر سایه بزرگانی بودند که تجربه، عناوین و مدال های جهانی و المپیک آنها هیچگاه اجازه خودنمایی را به آنان نمی داد.
علی اشکانی بعد از آنکه سکاندار تیم ملی کشتی فرنگی شد دست به تغییر نسل کشتی فرنگی زد و به طور حتم برای نتیجه گرفتن باید به این مربی جوان فرصت داد.
رقابت های جهانی سال 2016 وزن های غیر المپیکی در مجارستان، جام جهانی کشتی فرنگی سال 2017 در آبادان، رقابت های قهرمانی آسیا در هند و بازی های کشورهای اسلامی به اضافه تورنمنت های بین المللی، میادینی است که اشکانی تاکنون به غیر از رقابت های وزن های غیر المپیکی جهان نتایج قابل قبولی گرفته است.
به هر ترتیب میدان جهانی فرانسه با همه رقابت هایی که اشکانی پشت سر گذاشته متفاوت است و تیم های مدعی جهان چون روسیه، ترکیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان، کوبا و کشورهایی چون ژاپن، اوکراین، بلاروس، کره جنوبی، آلمان و سایر کشورها با تک ستاره های خود با قدرت در این پیکارها حضور خواهند یافت و این موضوع می تواند سنگ محک جدی برای کادر فنی تیم ملی باشد.

از سوی دیگر با توجه به تغییر قوانین کشتی فرنگی، یکی از نقاط ضعف عمده فرنگی کاران ایران در دو رویداد گذشته ارایه کشتی ساکن از نمایندگان کشورمان که فنون زیادی در آن رد و بدل نمی شد و این در حالی است که در قوانین جدید کشتی گیری که پرتحرک و اجرای فن داشته باشد امتیاز می گیرد.
با این وجود تیم ملی کشتی فرنگی در وزن هایی 59 کیلوگرم، 66 کیلوگرم، 75 کیلوگرم، 98 و 130 کیلوگرم با مشکل مواجه هست و نمایندگان ایران نتوانستند انتظارات را برآورده سازند و از سوی دیگر علی ارسلان در وزن 66 کیلوگرم، رامین طاهری در وزن 80 کیلوگرم و سید مصطفی صالحی زاده در وزن 98 کیلوگرم نشان دادند علی رغم برخی ایرادات می توانند با رفع نواقص فنی خود و تمرینات مداوم تا سال ها برای کشتی فرنگی ایران مدال آوری کنند.

تیم های ملی کشتی آزاد نیز در رقابت های قهرمانی آسیا 3 طلا، یک نقره و 4 برنز و در بازی های کشورهای اسلامی 3 طلا، یک نقره و 2 برنز کسب کردند. البته در کشتی آزاد هنوز در برخی از وزن ها متکی به تک ستاره های خود در میادین بزرگی چون جهانی هستیم.

به طوری که رضا اطری و یونس سرمستی در وزن 57 کیلوگرم و بهمن تیموری و پیمان یاراحمدی در وزن 74 کیلوگرم هنوز نتوانستند نمایندگان مطمئنی باشند و هر چند میثم نصیری با وجود کسب دو مدال طلا و برنز در وزن 65 کیلوگرم و یا بهنام احسان پور و مسعود اسماعیل پور با کسب مدال طلا و برنز در وزن 61 کیلوگرم به نظر می رسد فاصله زیادی با مدال جهانی دارند و باید ضمن افزایش آمادگی جسمانی، ایرادات فنی خود را افزایش دهند.

حسین شهبازی و امیر محمدی با توجه به کسب مدال نقره وزن 97 کیلوگرم در قهرمانی آسیا و کشورهای اسلامی هنوز با یک کشتی گیر ششدانگ مانند رضا یزدانی در این وزن فاصله زیادی دارند و شهبازی جوان دارنده طلای جوانان جهان نیازمند آن است بیش از پیش در تورنمنت های بین المللی مقابل حریفان خارجی به خصوص آزادکاران طراز اول دسته و پنجه نرم کند و به تجربیات خود بیافزاید و البته این موضوع برای یدالله محبی در وزن 125 کیلوگرم با وجود کسب مدال طلا در رقابت های آسیایی نیز صدق می کند.

مصطفی حسین خانی و حسن یزدانی آزادکاران وزن های 70 و 86 کیلوگرم ایران اکنون به مرحله ای از پختگی رسیده اند که انتظارات از آنان از این پس بسیار بالا است به ویژه آنکه یزدانی دارنده مدال طلای المپیک ریو با ارایه مبارزاتی جسورانه و ارایه فنون ناب ایرانی به پدیده ای در دنیای کشتی تبدیل شده و امیدواریم این موفقیت ها همچنان ادامه داشته باشد.

پیکارهای کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی سال 2017 بزرگسالان جهان اوایل شهریور ماه در پاریس پایتخت فرانسه برگزار می شود.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس